Yang Sebenarnya...

Blog ini terhasil tanpa tujuan dan matlamat yang jelas.
Sekadar memenuhi kehendak hati tanpa pertimbangan akal fikiran yang waras.
Tiada apa yang hendak diutarakan, diketengahkan dan dikupas.
sekadar perkongsian apa yang rasa hendak dikongsi...
sekadar luahan apa yang rasa hendak diluah...
sekadar catatan apa yang rasa hendak dicatat...

Monday, March 05, 2012

Tikus

Antara makhluk ciptaan Allah yang buat aku geli-geleman, TIKUS...
Hari jumaat lepas, baru perasan ada sekor yang sesat buat sarang dalam laci barang Su'aidah.
Perghhh... menjerit-jerit kitorg hunting tikus tu. Tikusnya x de la besar sgt, lebih kurang saiz genggaman tangan aku je. Nak bunuh masing2 takut and geli, so the plan is, tekup je dgn baldi. Berpeluh2 kitorg cuba nk tangkap. Akhirnya dia kluar dari rumah tu melalui celah sliding door.
Makin berdecit-decit tikus tu lari, makin kuat kitorg terjerit2. Malangnya tak de sape pon jiran2 yang datang ketuk pintu tanya kenapa. Kot2 kitorg teriak kuat2, ada la yg nk datang tolong. Muahahaha...
Macam mana tikus tu bleh masuk dalam laci yg rapat tu masih dalam siasatan dan blom dapat dikenalpasti. Tikus tu sekadar memberi petunjuk kehadirannya dengan meninggalkan najis berupa cecair dan ketulan2 yg kurang menyenangkan. Risau jugak kalau2 tikus tu bawak virus atau bakteria yang boleh bawa penyakit... Alhamdulillah, setakat ni tak de lagi perkara2 tak diingini berlaku...
Ini bukan gambar tikus yang masuk rumah ktorg tu ye.
Gambar ni En.Google yang bagi.
Tak kuasa aku nk snap gambar time kritikal cam tu.

1 comment:

  1. time kasih cik ti...
    kerana kamu, kami excercise lebih dr sejam....
    n sy nangis smbil kate kat mama cmni "klu kena virus kencing tikus cane??hahah"

    ReplyDelete