Yang Sebenarnya...

Blog ini terhasil tanpa tujuan dan matlamat yang jelas.
Sekadar memenuhi kehendak hati tanpa pertimbangan akal fikiran yang waras.
Tiada apa yang hendak diutarakan, diketengahkan dan dikupas.
sekadar perkongsian apa yang rasa hendak dikongsi...
sekadar luahan apa yang rasa hendak diluah...
sekadar catatan apa yang rasa hendak dicatat...

Monday, September 19, 2011

Ulang Tahun Kelahiran

Today is my birthday...
Yey, its my bday...
Alhamdulillah,
Allah masih bagi aku peluang untuk melihat dunia,
masih bagi kesempatan untuk bertaubat,
masih bagi kekuatan untuk beramal,
masih bagi nyawa untuk terus hidup...
Terima kasih ya Allah....

huhuhu...
bertambah lagi umurku, tp tiada peningkatan dalam carta kehidupan...
kerja untuk meneruskan hidup di dunia -> belum boleh dibanggakan
amalan untuk bekalan akhirat -> seperti semakin merosot

Ya Allah...
tambahkanlah imanku dan iman ahli keluargaku, iman saudara maraku, iman sahabat, rakan dan temanku serta iman kenalan-kenalanku agar aku dapat terus hidup dengan sentiasa beriman kepadaMU lantas membawa aku dan mereka ke syurga...

Ya Allah...
hindarilah aku, ahli keluargaku, saudara maraku, sahabat, rakan dan teman serta kenalan2 ku dari melakukan perkara keji dan mungkar agar aku dan mereka dapat menghindar dari dosa dan neraka...

Sesungguhnya Engkaulah yang Maha Pengasih Dan Penyayang...

Hari ini juga hari pertamaku bekerja di tempat baru...
Semoga dipermudahkan segala urusan...

Saturday, September 17, 2011

Perpisahan

Minggu ni minggu penuh perasaan...
Terharu, pilu, hiba, gembira... Macam-macam ada...

Kegembiraan bertemu telah mewujudkan kesedihan berpisah...

Kalian telah termasuk dalam golongan manusia yang mencoret warna indah dalam kehidupan ku. Terima kasih....
Pahit manis bersama bakal menjadi rencah kenangan yang terpahat di memori.

Harap perpisahan ini bukanlah berkekalan. Moga kita bertemu kembali...

Will miss u guys...

P/s: dapat hadiah 2 in 1 dr diorg.
-hadiah sempena berpisah and birthday

abg fairuz
kak rin . salwa . iema . noha . yati
kak zunu . kak mas . kak su
bowling nexus group


hadiah dari diorang
yati with my present

Sunday, September 04, 2011

Baraan

Penatnya hari ni...
Habis beraya 1 kampung.
program ni dinamakan baraan..
memang tiap2 tahun akan ada 1 atau 2 hari yg diperuntukkan untuk beraya habis satu kampung...
dari pagi sampai ptg...

Tahun ni langsung x bli baju raya,
tp ada la bli sehelai, buat ada2...
bli sama dgn sepupu...


Thursday, September 01, 2011

Hadiah Berharga

Hari ni hari raya ke-3..
Masing-masing masih dlm mood raya...

Tahun ni aku tak rasa sgt suasana hari raya sbb aku raya sorg2 kat rumah.
Family yg lain sume balik kampung...
But its OK.... not a big matter for me...
Lgpon diorg dah selamat balik sini ptg td...
Alah, bukan lama sgt pon diorg kat sana...

Cerita hari ini agak menggembirakan...
Sbb aku dpt birthday present in advance...
THANK YOU my Beloved friend, Fithil Qarib...

Aku ni sbenarnya orgnya biasa2 aje...
Tak pernah pon bli barang branded ni...
X mampu... Even ada less pon akan fikir 2 or 3 kali.
Tp kalo dah discount sampai harganya mampu dimiliki, aku rembat la. hehehe

But today aku rasa sgt terharu sbb first time aku dpt beg harga dia RM 299.00
Rasa mcm nk nangis pon ada...
hahaha... macam lawak.
Org lain dah melambak koleksi beg Polo harga 3 4 ratus, aku je yg jakun baru dpt beg branded... Tp x kisah lah, aku ni budak kampung je, bukan anak org kaya, x banyak duit mcm diorg... Memang sepatutnya aku jakun...
Thank Fit sbb bg aku peluang untuk memiliki sesuatu yang ber"harga"... hehehe