Yang Sebenarnya...

Blog ini terhasil tanpa tujuan dan matlamat yang jelas.
Sekadar memenuhi kehendak hati tanpa pertimbangan akal fikiran yang waras.
Tiada apa yang hendak diutarakan, diketengahkan dan dikupas.
sekadar perkongsian apa yang rasa hendak dikongsi...
sekadar luahan apa yang rasa hendak diluah...
sekadar catatan apa yang rasa hendak dicatat...

Sunday, February 05, 2012

Hai Penang, we meet again...

Baru minggu lepas (26&27jan2012) aku ke penang, interview Mara di ILKM sg jawi, 2 hari lepas (03&04feb2012) aku ke sana lg. Tp suasana kali ni lain. Minggu lepas pergi dgn hati yg gundah gelisah, tp kali ni pergi dgn hati yg ceria gembira. Minggu lepas keseorangan survive hala tuju tp kali ni bersama rakan2 menaiki kereta.
Aku, fitochan, sabicuk and iechacam dengan excitednya memenuhi undangan walimatul urus rakan kami Siti Aishah Abdullah. Setelah dipersetujui bersama, kt org stay kat rumah yati di desa universiti.
Lewat petang 3hb, kt org berkumpul kat rumah fitochan, dan kt org bertolak lebih kurang jam 9.45 mlm. Sampai rumah yati lebih kurg pukul 4.30pg 4hb sbb highway jem. Mungkin sbb semua org nk balik kg sbb dpt cuti panjang sempena maulidur rasul & thaipusam. Mata pon dah berat, kt org pon hanyut lah di lautan mimpi...
Awal pagi lebih kurang pukul 6, citah & cemot pulak sampai. Bangun je kitaorg dari tidur, terus meriah rumah yati. Dah lama tak jumpa, mcm2 benda nk diborakkan. Kt org pon bersiap gi sarapan. Yeaa!!! yati belanja roti canai.
Balik dari sarapan, bersiap tuk gi kenduri pulak. Masing2 amik nombor tuk mandi & iron baju... (ops... kantoi, gi sarapan x mandi...)
Sebelum ke majlis, kt org cari hadiah dulu.
Rumah Aishah kat Lunas, Kedah. Jd, antie akan guide kt org.
Antie memg rapat dgn aishah. Diorg rum8 masa kt org first yr lg. Skarg pon antie jd pengapit aishah.




Lepas balik dr majlis aishah, antie & yati bawak kt org cuci mata kat pantai bersih.

Tapi sabicuk dpt call dr ofis. Ada problem pasal kerja. Sian dia, x dpt nk enjoy.
Masa nk balik, yati ajak seberang pulau naik ferri. Yea!!! Dapat naik ferri..

First time, tu yg jakun sket. hahaha...
Problem sabicuk still x sattle, so kene la tukar plan. Ktorg decide balik KL malam tu jugak instead of ronda2 pulau esok... X pe, lain kali, ada rezeki kita bleh enjoy lg..
Lepas isyak kt org trus gerak balik KL. Kali ni jalan lengang sket, smooth je perjalanan. Alhamdulillah, kt org selamat sampai rumah fit lebih kurang pukul 3 pg.

1 comment:

  1. salam. pnh g inteviu MARA ke? camne inteview ny..blh share sket?

    ReplyDelete