Yang Sebenarnya...

Blog ini terhasil tanpa tujuan dan matlamat yang jelas.
Sekadar memenuhi kehendak hati tanpa pertimbangan akal fikiran yang waras.
Tiada apa yang hendak diutarakan, diketengahkan dan dikupas.
sekadar perkongsian apa yang rasa hendak dikongsi...
sekadar luahan apa yang rasa hendak diluah...
sekadar catatan apa yang rasa hendak dicatat...

Monday, January 02, 2012

Teruja dgn drama


Yeay...Suke2...
Gemersik Kalbu
(Mengapa berpaut pada kenangan sedangkan impian boleh digapai...)

One of my fevret novel dah jadi drama...

Antara novel ombak rindu & gemersik kalbu, aku lebih prefer gemersik kalbu, mungkin sbb dlm gemersik kalbu x terlalu berat mcm ombak rindu (bagi aku la... org lain aku x tau)

Sebelum ni memg dah perasan iklan gemersik kalbu, tp x amik port sgt sbb ingatkan tajuk je sama, tp lepas tgk kat drama, rasa sgt teruja sbb ada raihana, sufian, wan ariffin, tasya, abg nazrul, adida, (spatutnya dia ada lg adik nama zul helmi),
Olahannya x sama mcm dlm novel, sbb kalo ikutkan cikgu iskandar tu jenis cikgu yg kepoh, nama pengetuanya pulak en. zain, nama bapak wan arifin ialah wan kamal, bukannya wan arifin bin wan noh,mak raihana pulak x de la berperasaan sampai mcm tu skali, tp x pe la, yg penting intipati n jln crita masih x lari... dah namanya pon diadaptasikan...

Kalo ikut novel, aku slalu dan sgt suka ulang kaji bab blakg2 la, time raihana dah dgn sufian.. x suka bab dpan2 sbb ending relation raihana dgn wan ariffin x best... tp part wan arifin mengurat raihana aku suka. sweet sgt...

C.A.N.A.D.A
Cute And Naughty Actions Developed Into Attraction
H.O.L.L.A.N.D
Hope Our Love Lasts And Never Dies
L.I.B.Y.A
Love Is Beautiful, You Also
I.T.A.L.Y
I Trust And Love You

Masa first time tgk aqasyah jd sufian, terus teringat part dlm novel time sufian botakkan rambut, mcm klaka je membayangkan kalo aqasyah kepala botak... hurm... mungkin babak tuk tu x masuk dlm scene...

Semoga drama gemersik kalbu ni sama best atau lagi best dr novelnya...
Hope drama ni x mengecewakan...

p/s : Kalaulah novel Manisnya Cinta pon dilakon layarkan....

No comments:

Post a Comment